Over Ludie

In Groningen heb ik aan de Kunst Academie Minerva gestudeerd en jaren later heb ik nog de masterstudie “Education in Art” aan de AHK in Amsterdam gedaan. Beide studies combineren het maken van kunst met het leren lesgeven in de kunstvakken. Om naast lesgeven zelf beeldend werk te blijven maken is een hele uitdaging. De eerste jaren na mijn studie aan de kunstacademie teken ik grote pentekeningen. Met een riet pen en een potje Oost-Indische inkt teken ik met beweeglijke lijnen duinen, zee en bos. Weglatend wat overbodig is.

Ik maak ook ruimtelijk werk. Het beeld “Klankbord” maak ik in opdracht voor een basisschool in Zwolle. Zie www.beeldeninzwolle.nl

Landschappen blijven me inspireren. Ik ervaar het landschap als natuurlijke huid van de aarde. Vol kleur, vorm, structuur, ruimtelijkheid , zeggingskracht en scheppingskracht. Vanuit deze organische bron ontstaat veel van mijn werk. Daarnaast onderzoek ik de beeldtaal op thema’s als moederschap, avondmaal, bevrijding, schrik e.a. Deze thema’s geven me ruimte om ze op een persoonlijke manier vorm te geven. In het schilderen ontstaat in de loop der jaren een eigen techniek. Ik gebruik katoen draden om de compositie of de vorm op het doek te verduidelijken. Hierdoor ontstaat een levendige bijzondere structuur. Mijn objecten hebben hun eigen vormkracht en worden gemaakt uit diverse materialen en technieken.